> Gerwin Bos in opleiding tot praktijkdocent Transport en Logistiek

Gerwin Bos in opleiding tot praktijkdocent Transport en Logistiek

De ervaring van Gerwin Bos met het Leerwerkloket in Zwolle. Gerwin: “Ik loop al weken met een glimlach rond, na de adviesgesprekken met de adviseur van het Leerwerkloket Zwolle, Kim Beukers.

Na mijn ontslag had ik het heel moeilijk. Wat nu, dacht ik. Ga eens op gesprek bij het Leerwerkloket is mij toen geadviseerd. Dat heb ik gedaan en daar ben ik altijd nog blij mee. Na mijn eerste gesprek met Kim Beukers wist ik, dit gaat goedkomen.

Wat mij in de adviesgesprekken goed deed, waren twee dingen:

De persoonlijke aandacht en interesse naar mijn situatie. Wat doet ontslag met je persoonlijke leven en hoe pak je de draad weer op?
Vervolgens was ik opgelucht te ervaren dat er zo veel mogelijkheden zijn waar ik geen weet van had. Ik ben met de adviezen aan de slag gegaan, waardoor ik weer moed kreeg om verder te gaan.

Samen met Kim Beukers heb ik een plan van aanpak gemaakt. Met vertrouwen en een flinke dosis motivatie heb ik een stappenplan gemaakt: netwerk in kaart gebracht, CV op orde gemaakt en kansberoepen geselecteerd.

Het onderwijs in! Daar ligt mijn kans, maar hoe regel ik dat?

In het 2de gesprek met Kim hebben we samen gekeken naar opleidingen, de haalbaarheid en hebben wij meeloopdagen binnen het onderwijs geregeld.

Na enkele weken meelopen in het onderwijs komt er de vraag van Deltion. Zij zijn op zoek naar een praktijkdocent Transport en Logistiek. Ik heb mijzelf in het diepe gegooid en ben nu aan het werk bij Deltion. Door het betrouwbaar lijntje naar het Leerwerkloket heb ik weer volop vertrouwen in de toekomst."